Önkormányzati hírek

Eb összeírás Soroksáron

Honlapszerkesztés Budapest

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. alapján minden kerületi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetőleg a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel 3 évente egy alkalommal köteles – a jogszabályban meghatározott tartalommal – ebösszeírást végezni, melyről nyilvántartást vezet.

Az állampolgárokat ezzel kapcsolatban nyilatkozattételi kötelezettség terheli, amelynek ha nem tesznek eleget, a mulasztó – a törvény 43.§ (1) bekezdése alapján – állatvédelmi bírsággal sújtható.
Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása esetén a bírság összege: 30.000,- Ft.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként 1 példányban kell kitölteni, majd a Polgármesteri Hivatalhoz az alábbi módok valamelyike útján eljuttatni:
– levélben, postai úton
– a Polgármesteri Hivatal bármelyik portáján, illetőleg az Újtelepi Ügyfélszolgálati Irodán kihelyezett gyűjtőládákba helyezve
– valamint elektronikus úton a hivatal@ph.soroksar.hu e-mail címre eljuttatva.

Az ebösszeíró adatlap megtalálható a Soroksári Hírlap 2018. júniusi számában, illetőleg letölthető a www.soroksar.hu weblapról. Az adatlap szükség esetén szabadon sokszorosítható.

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2018. október 31.

Tájékoztatjuk a kerületi ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) ellátva tartható. Kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Ezt is olvassa el!
Soroksár 56-ra emlékezik

Koszorúzással egybekötött emlékműsor a soroksári temetőben

Tiszta Soroksárért

Sikerült egy illegális szemetelőt is leleplezni a Sportcsarnok környékén.

Egy robbanás utórezgése

Arold Péter Tíz évvel a Grassalkovich 3 szám alatt történt robbanást követően idén tájékoztat a soroksári önkormányzat. 209 júliusában felülvizsgálati Read more

Megemlékezés az Aradi Vértanúk tiszteletére

A Soroksári Önkormányzat mindenkit szeretettel vár

Javaslatok díjakra

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a 13/2016. (V.31.) önkormányzati rendelete alapján meghirdeti az alábbi kerületi díjakat. A meghirdetett kerületi díjak: Read more

Érdekel minket a Te véleményed is!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .