Labdarúgóink a ragyogó kupaszereplés után szép bajnoki idényzáráson dolgoznak

A Soroksár SC történetében eddig példátlanul sikeres Magyar Kupa-szereplés áll labdarúgóink mögött a lassan végéhez közeledő 2018/2019-es idényben, hiszen a sárga-feketék a hazai kupasorozatban az elődöntőig meneteltek, ahol az NB I élmezőnyéhez tartozó Budapest Honvéd állta útjukat.

Közben a bajnokságban a másodosztály rendkívül kiegyenlített középmezőnyének az élén foglal helyet a Sori, ahol az utolsó fordulóra is maradtak még izgalmak, annál is inkább, mivel csapatunk a következő szezont ismét a legmagasabb osztályban kezdő Kaposvárhoz látogat. A mieink a Nyíregyháza ellen hazai pályán elért 4-0-s sikernek köszönhetően az előzetes elvárásoknak megfelelő hetedik helynél hátrébb már biztosan nem végezhetnek, de egy sikeres és szerencsés fináléval még akár az ötödik helyre is odaérhetnek. A klubtörténeti jelentőségű Magyar Kupa-menetelés hátteréről, a bajnoki szezonzárásról, valamint a közeljövő feladatairól és célkitűzéseiről Dragóner Attila ügyvezetőt, valamint a gárda mesterét, Lipcsei Pétert kérdeztük. – Rendkívül örömteli mindannyiunk számára, hogy egyesületünk történetében egyedülálló módon idén sikerült eljutnunk a Magyar Kupa legjobb négy csapatának mezőnyéig, melyben mindenkinek megvan a maga szerepe – kezdte összegzését Dragóner Attila. – Egyrészt sokat számít a rendezett, nyugodt háttér, másrészt hogy a korlátozott anyagi lehetőségeink ellenére – hiszen mi még az NB II mezőnyében sem számítunk gazdag klubnak – olyan játékosaink vannak, akik szívvel-lélekkel megtesznek mindent egymásért, a klubért, a kerületért és a mérkőzéseinkre kilátogató lelkes szurkolókért. Rendkívül fontos volt továbbá Lipcsei Péter vezetőedző személye is, aki összekovácsolta, önbizalommal, becsvággyal töltötte el és olyan remek erőállapotba hozta ezt a csapatot, amely révén még az első osztályú gárdáknak is méltó ellenfelei tudtunk lenni, még akkor is, ha az utolsó mérkőzésre a gólarány tekintetében kijött az osztálykülönbség. Nem mentségként mondom, de jócskán akadtak gondjaink a bajnokság során, hiszen volt olyan mérkőzésünk is, amikor betegség, sérülések miatt rajtam és Dejan Milovanovicson kívül két belső védő maradt a csapatban. Mi pedig már sajnos egy ideje köztudottan nem vagyunk hadrafoghatók…

Ennek ellenére meg sem fordult a fejünkben, hogy   „feladjuk” a sikeres kupaszereplés lehetőségét, és a bajnokságra koncentráljunk, hiszen minden mérkőzésen a legjobb tudásunk szerint akarunk teljesíteni, még akkor is, ha egyébként a kupamenetelés jelentette terhelés nélkül minden bizonnyal az NB II-ben is előrébb tudtunk volna végezni.

A VÁRAKOZÁSOKON FELÜLI KUPAMENETELÉS A JÖVŐRE NÉZVE VÁLTOZTAT-E AZ EDDIGI CÉLKITŰZÉSEKEN?

Nem, az alapvető célok nem fognak módosulni. Természetesen lesz egy-két változás a keretben, illetve megtettük már az első lépéseket a következő szezonra történő felkészülés érdekében, így tudjuk már többek között azt is, hogy nyáron ismételten Szlovéniába megyünk edzőtárborozni. Bár a szezon még nem zárult le, a látottak alapján ki merem jelenteni, jól haladunk a céljaink elérése felé, mind a pályán mutatott eredmények, mind a kupaszereplés és a bajnokságban elért helyezés, valamint a fiatal játékosaink fejlesztése terén. Ennek jele, hogy úgy néz ki, lesz érdeklődés a Ferencváros részéről a kölcsönbe kapott játékosaink iránt. Konkrétumokról azonban a bajnokság befejezéséig nem szeretnék beszélni.

DRAGÓNER ATTILA ÉRTÉKELÉSE UTÁN LIPCSEI PÉTER VEZETŐEDZŐT ARRÓL KÉRDEZTEM, MENNYIRE JELENTETT CSALÓDÁST SZÁMÁRA A HONVÉD ELLENI KUPABÚCSÚ, ILLETVE MIVEL TUDOTT VIGASZTALÓDNI CSAPATA AZOK UTÁN, HOGY A DÖNTŐBEJUTÁS ÁLMA SZERTEFOSZLOTT.

Igazság szerint a döntős szereplés túl szép lett volna ahhoz, hogy igaz legyen, hiszen a realitás talaján maradva a Honvéd jobb csapat nálunk. Ennek ellenére dicséret illeti a játékosaimat, mert az igyekezetükön nem múlott semmi. A 2-1 arányban elveszített idegenbeli mérkőzés után a visszavágón az volt az előzetes elképzelésünk, hogy az első félidőt megpróbáljuk kapott gól nélkül kihúzni, majd a második félidőben kicsit támadóbb felfogással igyekszünk legalább egy gólt elérni. Sajnos az első félidő végéhez közeledve tizenegyesből kaptunk gólt, és ez megpecsételte a sorsunkat, akkor is, ha egyébként a második játékrészben is akadtak jó lövéseink, gólhelyzeteink. A csapat ezzel együtt sikerként könyvelheti el az idei kupaszereplést, és bizakodóan várjuk a bajnoki szezon lezárását is.

A CSAPAT SZEREPLÉSE UTÁN HOGYAN ÉRTÉKELI AZ EGYES JÁTÉKOSOK TELJESÍTMÉNYÉT, FEJLŐDÉSÉT?

Úgy ítélem meg, hogy a fiatal játékosaink sokat léptek előre korábbi önmagukhoz képest, gondolok itt például a kölcsönben nálunk szereplő Csernik Kornélra, vagy az alig 20 esztendős létére 15 gólos Kundrák Norbira, illetve Derekas Zolira is, aki szemlátomást egyre jobb formában játszik. De egyébként az idősebb játékosokról is elmondható, hogy nagyon elégedett vagyok a teljesítményükkel és a formajavulásukkal. Az általam elmondottakat támasztja alá az is, hogy várhatóan több játékosomnak is NB I-es kérői lesznek az átigazolási időszakban. Ennek persze örülünk is, meg nem is, de ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a mi munkánk szempontjából ez is egyfajta sikerként könyvelhető el. A távozó játékosok pótlásáról az utolsó mérkőzést követően lesz majd időszerű beszélni, de nyilván azon leszünk, hogy a Soroksár SC az ideihez hasonlóan jól szerepeljen majd minden fronton, és közben a kezeink alatt dolgozó játékosokból is ki tudjuk hozni a maximumot.

http://soroksar.hu/upload/files/182/2019.-majus-11997.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .