Tűz Soroksáron – videó

Szombaton kora reggel még 300 négyzetméteren égett a soroksári autóbontóban előző nap keletkezett tűz – tájékoztatta portálunkat Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

    Tűz ütött ki egy hulladékhasznosító telepen, Budapest XXIII. kerületében, az Ócsai úton, a Virágpatak utca közelében pénteken délután.  Az üzem területén kétezer négyzetméteren tizenöt méter magasra felhalmozott fém és műanyag hulladék gyulladt meg. A tűzoltók kiérkezésekor az autóroncsok mellett háztartási és bontott fémalkatrészek és más műanyag hulladék égett mintegy tíz méteres lángokkal. A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozatban közel száz tűzoltó dolgozott még este nyolc órakor is a lángok megfékezésén.

A tűzoltók nyolc földi, míg négy, létrás tűzoltójárműre szerelt vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A munkát összesen 24 tűzoltó gépjármű, közöttük hét vízszállító autó támogatta. A fővárosi és érdi hivatásos egységek mellett részt vettek az oltásban a zuglói, a rózsadombi, a délegyházi és az üllői önkéntes tűzoltók, illetve a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.  A telephely környékén lakóépületek nincsenek, de enyhe füstszagot még négy kilométerrel távolabb, a XX. kerületben is lehetett érezni.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a házak között az utcákban a műszerek egészségre káros anyagkoncentrációt nem mutattak ki. Az oltás irányítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese végezte. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .